Algemene informatie

algemene info lloret

Lloret de Mar, Spanje

In het noorden van Spanje, in de provincie Catalonië, ligt de toeristische badplaats Lloret de Mar. Lloret is een van de meest populaire badplaatsen van Spanje en trekt jaarlijks voornamelijk niet-Spaanse toeristen. Lloret de mar ligt op ongeveer 100 km van de Franse grens en heeft een 2 km lang zandstrand aan de Middelandse Zee.

Lloret is voornamelijk populair onder jongeren. Men vindt er dan ook een groot aantal clubs, bars, restaurants etc. Ook onder Nederlandse jongeren is Lloret de Mar al jaren erg populair. Dit heeft er toe geleid dat in het stadje veel Nederlandse eettenten, cafés en disco’s aanwezig zijn.

Uitgaan en stappen

Let’s go to the bar!

Lloret de Mar, al jaren lang nummer 1 kwa uitgaan! De beste bars en discotheken zijn hier!

Uit eten

Gezellige restaurantjes, tappa’s & more!

In Spanje zijn heel veel gezellige en knusse restaurantjes en tapasbarretjes te vinden. Eén tip: wanneer je aan de bar eet en drinkt in plaats van aan een tafeltje dan liggen de prijzen meestal 10 tot 15 % lager. Vanaf de bar kun je meestal ook een blik in de keuken werpen.

Activiteiten en excursies

Daredevils opgelet!

In Lloret de mar kun je werkelijk waar ALLES doen! Ze hebben een prachtig waterpark voor jong en oud, vele leuke watersport activiteiten en typisch Spaanse tours!

Strand

Zwemmen, relaxen op watersporten?

Lloret de Mar is gelegen aan een baai. Het strand is daarom omgeven door mooie rotsen. De stranden zijn breed en langgerekt en bedekt met fijn zand. Er zijn ook allerlei faciliteiten, zoals ligbedden, parasols en strandbarretjes.