Het strand van Lloret de Mar

De Standen van Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje

Het zandstrand van Lloret de Mar is dertienhonderd meter lang en meer dan veertig meter breed. Hier liggen overdag vooral jongeren hun roes uit te slapen terwijl ze lekker aan het verbranden zijn. Er wordt veel muziek gedraaid en lol gemaakt. De jeugd van tegenwoordig is veeleisend en daarom ontbreekt het op dit strand niet aan de noodzakelijke voorzieningen. Zo zijn er kiosken, restaurants, parkeerplaatsen, ligstoelenverhuur, parasolverhuur, douches, vuilnisbakken en  schoonmaakservice. Ook is er een toegang voor gehandicapten. Daarnaast kan je je uitleven op het water want er worden talloze watersporten aangeboden zoals parasailing, waterskiën en jetskiën. En voor de mensen die wat ongelukkig zijn, is er een professionele eerste hulp post.

strand lloret de mar

Meer stranden!

Fenals strand

Dit zandstrand is meer dan zevenhonderd meter lang en vijftig meter breed. Dit strand ligt slechts één kilometer ten westen van het centrum van Lloret de Mar. Het trekt vooral toeristen aan die weinig te maken willen hebben met de luidruchtige jeugd die te vinden zijn op het hoofdstrand. De faciliteiten en voorzieningen op dit strand verschillen niet veel met die op het hoofdstrand. Zo zijn er kiosken, restaurants, parkeerplaatsen, ligstoelenverhuur, parasolverhuur, douches, vuilnisbakken, schoonmaakservice, een boulevard en toegang voor gehandicapten. Daarnaast kan je verschillende watersporten beoefenen op de vaak kalme zee.

Canyelles strand

Dit strand ligt meer dan drie kilometer ten oosten van het centrum van Lloret de Mar. Een bezoek aan dit strand is echter aan te raden. Het is er niet zo druk als op de andere stranden terwijl de voorzieningen hetzelfde zijn. Aan de rand van dit schitterende zandstrand staan mooie palmbomen waaronder je heerlijk kunt genieten van een welverdiende siësta als de zon op haar hoogste punt staat. Naast de gebruikelijke parasols en ligbedden kan je er ook verschillende watersportartikelen huren zoals een surfplank en een snorkeluitrusting. In de buurt van het strand is tevens een opleidingscentrum gevestigd waar je kunt leren waterskiën.

Santa Christina strand

Dit is volgens vele Lloret-gangers het mooiste strand. Het ligt ongeveer drie kilometer ten westen van het hoofdstrand en heeft een totale lengte van 450 meter. Dit strand is ingeklemd tussen twee grote rotsen. De rots aan de linkerkant van het strand is volledig bedekt met groene planten en ziet er schitterend uit. Het zandstrand is niet al te breed zodat het weleens flink druk kan worden tijdens het hoogseizoen. Wie wil er nou tenslotte niet heerlijk genieten van de zon in een groene omgeving, omringd door mensen die respect hebben voor de natuur. De voorzieningen op het strand zijn uitstekend. Er zijn ligbedden, parasols, hangmatten te huur. Voor een verkoelend drankje of ijsje kan je terecht bij één van de bars.

Sa Boadella strand

Dit schitterende zandstrand ligt 2,5 kilometer ten westen van het centrum Lloret de Mar. Het strand is slechts 250 meter breed maar wel erg mooi. Het ligt als het ware ingeklemd tussen twee grote rotsformaties en zodoende ook gedeeltelijk beschermd tegen de harde wind. De waterdiepte is tot enkele tientallen meters in zee slechts zeventig centimeters zodat het perfect geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. De voorzieningen zijn wat aan de mindere kant maar het natuurschoon maakt alles meer dan goed!

strand lloret de mar