Weer en klimaat Lloret de Mar

lloret de mar weer

Het weer in Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje

Lloret de Mar is een echte zon-bestemming! De badplaats is gelegen in een Mediterraan Klimaat. Dit houd in dat er in heel de Costa Brava zeer warme zomers zijn en milde winters.

Als je wilt genieten van de stranden en lekker bruin wilt worden tijdens je verblijf op Lloret de Mar, dan moet de zon uiteraard wel meewerken. Iedereen weet dat dit in Llloret vrijwel altijd het geval is. Als we kijken naar de gemiddelden van het zomerseizoen, dan is de gemiddelde temperatuur 26 graden, de watertemperatuur 27 graden en valt er in 26 dagen slechts 54 millimeter neerslag, een te verwaarlozen beetje regen dus. Het is 66 dagen helemaal droog in de zomer. Over het weer in Lloret de Mar hoef jij je dus geen moment zorgen te maken. Het is altijd lekker weer in Lloret de Mar aan het zwembad bij je hotel.

Het hele jaar door goed toeven in Lloret de Mar

Eigenlijk is het het gehele jaar uitstekend weer in Lloret de Mar. Toch wordt de periode van juni tot en met oktober beschouwd als de periode met de meest gunstige weersomstandigheden. Het is er dan steeds aangenaam warm en de kans op regen is gering. In augustus is gemiddeld genomen de temperatuur het hoogst met 27 graden. Ter vergelijking met Nederland; in januari is de gemiddelde temperatuur in Lloret de Mar het laagst. Het is dan gemiddeld nog steeds ‘gewoon’ 12 graden. Daar doen we in ons land in januari een spreekwoordelijke moord voor.

Zee- of mediterraan klimaat

Het weer in Lloret de Mar is prettig en er geldt een zee- of mediterraan klimaat. In januari is het gemiddeld dus 12 graden, dat geldt ook voor februari. Gemiddeld is de temperatuur in maart 14 graden, in april 16, in mei 19, in juni 23, juli 26, augustus dus 27, september 24, oktober 21, november 16 en december 13 graden. Augustus is dus de beste maand. De meeste regen valt daarentegen in oktober en november met respectievelijk 43 en 41 millimeter gemiddeld per maand.

Augustus geldt als de absolute topmaand

In alles is augustus de topmaand en is het voortreffelijk weer in Lloret de Mar. Met gemiddeld 16 millimeter valt er amper regen, er is sprake van gemiddeld windkracht 2 en overdag ligt de gemiddelde temperatuur dus op 27 graden Celsius, ’s nachts is het nog altijd 21 graden en het zeewater ligt gemiddeld op een temperatuur van liefst 27 graden. Reden genoeg dus om een vakantie naar Lloret de Mar te boeken. Overigens doet juli amper iets voor augustus onder. Het is dan overdag slechts een graad minder warm. Voor de nacht en de temperatuur van het zeewater gelden dezelfde waarden als augustus. Nog even over neerslag, gemiddeld is juli de maand waarin de minste regen valt overigens. Er valt dan slechts 14 millimeter neerslag, opvallend genoeg is februari met slechts 15 millimeter tweede op de lijst, augustus staat op 3 met zoals gesteld 16 millimeter regen gemiddeld.

Het is dus eigenlijk het gehele jaar door goed toeven en heerlijk weer in Lloret de Mar. Augustus is de topmaand, maar ook juli mag er zijn. De verschillen in de zomer zijn klein en ook in de wintermaanden kun je prima in Lloret de Mar zijn. Als je tegen de zon kunt althans.

Zeewater

Het zeewater is vanaf juni ook lekker vertoeven, het komt dan boven de 20 graden Celsius. De gehele zomer is Lloret de Mar een zonnig paradijs met heerlijke temperaturen.

Klimaatcijfers per maand

Maand: Juni Juli Aug Sept
Max. Temp.: 26 29 30 25
Min. Temp.: 15 19 20 16
Zonuren: 8 9 8 6