Restaurant en uit eten in Lloret de Mar

eten lloret de mar

Uit eten in Lloret de Mar, Costa Brava

Een goede bodem leggen voor een stevig avondje stappen of een lekker hapje voor tussendoor is natuurlijk van essentieel belang om tot in kleine uurtjes te kunnen feesten. Lloret de Mar kent oneindig veel restaurants en eetcafés waar je, zeer betaalbaar, kunt eten. Van tapas (kleine Spaanse hapjes) tot kroketten en een bal gehakt!

De Spaanse keuken

Hou jij van lekker eten, heel de dag door, onder het genot van een wijntje? Dan ben jij in Lloret de Mar in Spanje aan het juiste adres! Naast al het toeristische voedsel kun je namelijk ook terecht voor de echte Spaanse keuken. Denk hierbij aan de bekende Spaanse paellas, gemaakt uit rijst en allerlei soorten vers vlees en vis. Maar ook olijven, paprika en chorizo (een zeer bekende worst bestaande uit varkensvlees met paprikapoeder en knoflook) zijn echte Spaanse producten.

Spaanse tradities

Spanjaarden eten vaak nog laat op de avond, nadat ze goed zijn uitgerust door hun dagelijkse Siësta. Rond een uur of tien ’s avonds word de hoofdmaaltijd geserveerd. Natuurlijk pas na het voorgerecht van overheerlijke tapas. De maaltijden gaan in de Spaanse culturen altijd goed samen met een goed glas wijn en brood. Het zijn echte Bourgondiërs.

Eten is een belangrijke zaak in Lloret de Mar. Want voor je heerlijk gaat stappen, is het leggen van een goede bodem natuurlijk zeer belangrijk. Anders houd je het echt niet vol, zeker niet als je plannen hebt om er elke avond op uit te gaan. Gelukkig aan restaurants in Lloret de Mar geen gebrek. Integendeel zelfs, nergens anders kun je terecht bij zoveel restaurants als in Lloret de Mar.

Ook voor een broodje kroket of een gehaktbal mayo

Restaurants in Lloret de Mar  heb je in overvloed en in ontzettend veel verschillende soorten en ook maten. En ook nu geldt dat je als je wilt gewoon een broodje kroket of een gehaktbal met mayonaise kunt bestellen, want ook wat betreft restaurants in Lloret de Mar zijn er volop zaken waar je gewoon de Nederlandse lekkernijen kunt eten. Laat dat in elk geval een geruststellende gedachte zijn. De restaurants in Lloret de Mar hebben echter heel erg veel meer te bieden.

Altijd een wijntje bij het late avondeten

Over eten gesproken, de Spaanse eetgewoonten wijken nogal af van die we in ons land gewend zijn. Zo wordt pas rond 22.00 uur gedineerd nadat eerst al een stevige siësta gehouden is, een gewoonte die jij wellicht overneemt als je vakantie viert in Lloret de Mar,  Bij het eten wordt vrijwel altijd een wijntje genomen, liefst een wijnsoort die aansluit bij het gerecht dat je eet. Voor het hoofdgerecht neemt men behalve een wijntje ook vaak tapas en brood.

In Lloret de Mar eet je echt alles

De Spaanse restaurant in Lloret de Mar bieden het allemaal, zoals je er echt alles kunt eten wat je maar wenst. Van Chinees en Japans tot typisch Duits. Van pizza tot een hamburger van Burger King; wat betreft restaurants in Lloret de Mar kan maatwerk geleverd worden. Vaak ook gewoon in het hotel waar je verblijft.  Je kunt er elke dag je favoriete eten nemen. Probeer zeker eens de Spaanse keuken, als je er dan toch bent, In Spanje eet men veel paella; een product met rijst en allerlei soorten vlees, vis, olijven en paprika’s en chorizo. Dit is een worst van varkensvlees en paprikapoeder en knoflook.

Van luxe tot goedkoop, je eet altijd smaakvol in Lloret de Mar

Waar je ook binnenloopt, of dat nou Eetcafé Zomers is, Burger King of Kootjes of La Fusta, je eet overal even lekker. Wil je luxe, dan kies je voor Sant Pere del Bosc of Mas Romeu Restaurante. Van duur tot goedkoop, bij de restaurants in Lloret de Mar eet je smaakvol, zeker ook bij de bekende zaken als Napulee Pizzeria of Restaiurant El Gauche.

Uit eten in Lloret de Mar - restaurants en eetcafé's

eetcafe zomers lloret de mar