Badplaats Calella, Costa del Maresme, Spanje!

Badplaats Calella, Costa del Maresme, Spanje!

calella spanje

Vamos a la Calella!

Calella is een kleine, maar zeer gezellige badplaats aan de Costa del Maresme, met een twee kilometer lang zandstrand. De stad is op te delen in twee delen: het nieuwe en het oude deel.

Het oude deel waant je in het échte Spanje. Si!, Amigo’s en cervezas zijn de sleutelwoorden. Je kunt hier genieten van lekkere tapas of lekker rond kijken op een typisch Spaans terrasje. Tussen de nauwe straatjes vind je vele winkeltjes. Hou vooral een oogje open voor een traditionele wijnbar (must-do)! Wijnen, direct uit het vat! En wat denk je van jarenlang gerijpte hammen, vers voor je klaar gemaakt!

In het nieuwe deel vind je het uitgaanscentrum van de stad met veel kroegen en enkele discotheken. Denk maar niet dat dit iets is van de laatste jaren… Al voordat de Spaanse Costa’s een hype werden, werd Calella al massaal bezocht door toeristen! Een echte ervaren vakantie spot dus. Dit is ook niet zo gek, je hebt in Calella eigenlijk alles. Optimaal genieten van de Middellandse Zee, de restaurants, de bars en de uitgaansmogelijkheden. Wij zeggen vamos a la Calella!

Calella bevind zich een klein half uurtje rijden vanaf Lloret de Mar.